CarGo uzalud pokušavao da dobije taksi dozvolu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Udruženje građana CarGo saopštilo je da je kompanija CarGo pokušala da dobije licencu za taksi prevoz u Srbiji, ali da je u tome bila sprečena, zbog čega je i osnovano udruženje da bi građani mogli da koriste njihove usluge.

Predsednik tog udruženja za pružanje inovativne pomoći na putu Aleksandar Vučić rekao je za TV Prva da je Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju “jednak za sve” i podsetio da u Srbiji postoji 6.700 taksi dozvola.

“Stavljena je šapa na taksi dozvole. Nema dozvola”, ukazao je Vučić i naveo da su taksisti “najveći poreski dužnici sa zvanično 243 miliona evra duga”.

Vučić je rekao da je udruženje građana CarGo zakonski osnovano i da će na taj način i nastaviti da radi.

U saopštenju tog udruženja navedeno je da taksisti prete da će ponovo blokirati ulice Beograda ukoliko CarGo nastavi da radi, a član Taksi komore Srbije Boško Vukojević rekao je u istoj emisiji TV Prva da je udruženje građana CarGo “sekta”.

“Društvo u Srbiji nije liberalizovano, kako vi želite. Ovo je Evropa, ne Amerika”, kazao je Vukojević.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić ocenio je da “taksisti neće prestati” dok ne ugase CarGo. “Da ste ovoliko pažnje posvetili uređenju svog taksi tržišta, pitanje je da li bi aplikacija CarGo bila ovoliko popularna”, poručio je on taksistima.

Guberinić je kazao da će udruženje građana CarGo uskoro imati 150.000 članova što je “dokaz da je građanima neophodan” i da su zadovoljni njegovom uslugom.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay