CarGo: Zabranili nam reklamiranje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Kompanija CarGo Technologies saopštila je da je dobila meru zabrane oglašavanja, kojom im se zabranjuje oglašavanje na televizijama, bilbordima i ostalim reklamnim prostorima.

U saopštenju se navodi da je tu meru donela tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija jer se, kako su naveli, reklamiranjem “podstiče korišćenje aplikacije CarGo preko koje se mogu ugovoriti usluge prevoza, koje, po svojim karakteristikama odgovaraju taksi prevozu”.

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić upitao je “dokle ide pritisak države na jednu domaću kompaniju”.

Zahtevamo od nezavisnih regulatornih tela, kao što je REM da reaguju, pošalju dopis i zaustave progon koji se dešava nad domaćim kompanijama. Ovakav lov na veštice mora biti zaustavljen, naglasio je Guberinić.

Guberinić je još jednom podsetio da je CarGo Technologies firma koja je razvila i koja iznajmljuje softver, da nema zaposlene vozače i da se ne bavi javnim prevozom i dodao da je aplikacija CarGo dostupna na korišćenje isključivo članovima Udruženja građana “CarGo” i da niko ko nije član ne može koristiti aplikaciju, niti zatražiti inovativnu pomoć na putu.

Izvor: Beta

Foto: Promo