Carnex ponovo izvozi na rusko tržište

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Industriji mesa Carnex od 1. juna je ponovo dozvoljen izvoz na tržište Ruske Federacije. Ova odluka odnosi se na izvoz termički obrađenih proizvoda od svinjskog i goveđeg mesa, koje je Carnex i ranije izvozio na tržišta Carinske unije (Rusiju, Belorusiju i Kazahstan).

Na osnovu kompletirane dokumentacije koju je priložilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor objavila je da su, prema rezultatima dostavljenih materijala, otklonjene sve neusaglašenosti.

Carnex je jedan od lidera naše mesne industrije, koji kao što je poznato, ima zaokružen sistem proizvodnje,  i svojim potrošačima obezbeđuje mesne proizvode vrhunskog kvaliteta, primenjujući najviše standarde kvaliteta i bezbednosti u procesu proizvodnje. Proizvodnja namenjena izvozu na tržište zemalja EAEU se posebno najavljuje, evidentira i prati, što je moguće dokazati kroz ceo sistem bezbednosti hrane implementiran i sproveden kroz propisane procedure i program sistema kvaliteta.

Podsećamo i da je kompanija Carnex na sajmu prehrambenih proizvoda “Prodexpo” u Moskvi, u konkurenciji od 2.309 izlagača iz 65 država, bila jedini inostrani proizvođač nagrađen i zlatnim  i srebrnim medaljama.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Komentari 1

  1. violeta

    Zasto nikada u reklamama i stampi ne pise da je CARNEX u Vrbasu ? Odavno sam to primetila ,a isto se odnosi i na MEDELU !
    Dakle zasto, pita jedna vrbasanka ??