Čekajući novo rangiranje Srbije na Duing biznis listi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija u prethodne tri godine napredovala za 150 mesta na Duing biznis listi Svetske banke po kriterijumu izdavanja gradjevinskih dozvola i da očekuje novi napredak prema novom rangiranju, koje će danas biti objavljeno.

“Pre tri godine Srbija je bila 184. od 192 zemlje sveta po izdavanju gradjevinskih dozvola, a na dozvolu se čekalo po četiri, pet, šest godina. Danas više nijedan investitor ne navodi gradjevinske dozvole kao problem u poslovanju, a u Beogradu se, na primer, dozvola dobija za šest dana”, rekla je Mihajlovićeva, i podsetila da je Srbija do sada već “preskočila” 150 zemalja po izdavanju gradjevinskih dozvola. Ona je istakla da je Srbija sada “politički stabilna zemlja, poštovana u svetu i lider u infrastrukturnom povezivanju, koja je izgradila 200 kilometara auto-puta”, navodi se u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva.

“Prvo što svaki investitor gleda je da li može da se poveže na auto-put i zato danas imamo na desetine fabrika koje niču upravo pored Koridora 10 i smanjenje stope nezaposlenosti sa 27 na 11,5 odsto”, rekla je Mihajlovićeva, i dodala da razvoj infrastrukture znači nove investicije i bolji život za gradjane.

Izvor: Beta

Foto: Beta