Čekajući stečaj u „Azotari“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Još uvek se čeka epilog i rešenje sudbine pančevačke “Azotare”. Nadležni su i dalje uvereni da je stečaj jedini način da se fabrika reši starih dugova, a zaposleni zahtevaju da se nađe drugačije rešenje.

U međuvremenu, da ih stečaj ne bi ostavio bez ikakvih prava, radnici se prijavljuju za socijalni program. Država obećava 200 evra po godini i staža i dodatnih 100 evra od većinskog vlasnika “Srbijagasa”, pišu Večernje novosti.

Sledeći sastanak radne grupe zadužene za petrohemiju je 26. jula – kaže za “Novosti” Gradimir Živanović, predsednik Samostalnog sindikata “Azotare”. – Mi ostajemo pri svojim zahtevima, a osnovni je da se nađe drugo rešenje. Vlada ostaje pri svome, da je stečaj jedini put. Zaposleni se upisuju za socijalni program, jer su nadležni rekli da će oni koji se ne upišu ostati bez otpremnine. Ni za to nema mnogo vremena.

Privredni sud u Pančevu je ročište za utvrđivanje stečajnog razloga zakazao za 10. avgust.

Izvor: Večernje novosti

Foto: youtube

Komentari 1

  1. Jeza

    Kada vas stigne rec EMBARGO, bicete gladni jer necete vise imati domace mineralno djubrivo! Ali vazno je da imamo er serbia, kojim necemo moci nigde! Suvise ste samouvereni naprednjaci