Crnogorski kvadrati najskuplji na primorju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2018. godine prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila je 1.098 evra. Najskuplje na primorju, najniže na severu.

Cena kvadrata u posmatranom periodu veća je za 1,8 odsto u odnosu na isti kvartal 2017. godine, dok je za 4,5 odsto manja u odnosu na treći kvartal 2018. godine, saopštio je MONSTAT.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici iznosila je 1.047 evra, u primorskom regionu 1.334 evra, u središnjem regionu 580 eura, a u severnom regionu 743 evra.

“Razlike tokom godina u prosečnim cenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj meri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji biće značajno niža, i obratno”, pojasnili su u MONSTAT.

Prosečna tržišna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2018. godine iznosila je 1.127 evra, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 624 evra.

Izvor: CdM

Foto: Pixabay