Da li će danas i ZVANIČNO Srbija ostati bez FOLKSVAGENA?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Folksvagen je saopštio da kreće u „konkretne pregovore“ sa „preostalim potencijalnim“ lokacijama za izgradnju fabrike u jugoistočnoj Evropi. Rojters prenosi da su, prema insajderima, u igri ostale Bugarska i Turska, prenosi Dojče vele (DW).

Skupština akcionara Folksvagena koja se održava danas (14. maj) bila je sa nestrpljenjem iščekivana i širom jugoistočne Evrope. Više zemalja, uključujući Srbiju, nadalo se privlačenju velike investicije automobilskog giganta, a „pobednik“ je trebalo da bude obznanjen ovih dana.

Od toga izgleda neće biti ništa – Folksvagen je saopštio da su u ponedeljak nadzorni i upravni odbor odlučili da krenu u „konkretne pregovore“ o preostalim potencijalnim lokacijama. Bližih zvaničnih informacija nema, a za DW je u ponedeljak u kompaniji kratko rečeno da je i dalje na snazi njihovo saopštenje da konačna odluka nije doneta.

Međutim, agencija Rojters, pozivajući se na insajdere, prenosi da su u igri ostale još samo lokacije u Bugarskoj i Turskoj. Doduše, nemačka agencija “dpa” je takvu informaciju prenela još pre mesec dana, ali nije jasno da li sada Rojters ima novu, svežu potvrdu, navodi DW.

Izvor: Dojče vele

Foto: Pixabay