Da li znate u kom SRPSKOM gradu ima najviše ITALIJANSKIH fabrika?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Grad Šabac

Jedanaesta italijanska fabrika u Šapcu i treća ove godine svečano je otvorena u Šapcu.

Otvaranju firme „Selettra WB doo prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Karlo La Kašo, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Luka Antognozi, izvršni direktor firme „Selettra WB doo“.

„Prisustvo italijanskih firmi na teritoriji Šapca je rezultat odlične saradnje tih kompanija sa Gradskom upravom. Šabac je grad u kom posluje jedanaest italijanski firmi, koje zapošljavaju više od 450 ljudi“, ocenio je ambasador Italije i dodao je Šabac u ovom trenutku grad sa najvećim brojem italijanskih preduzeća u Srbiji.

On je naveo da je Italija jedan od najznačajnijih poslovnih i ekonomskih partnera Srbije i da obe strane rade na jačanju saradnje i poslovanja. „U nama uvek možete naći podršku, mi na raspolaganje stavljamo finansijska sredstva, ljudske resurse i iskustva, a sve u cilju zajedničkog rasta“, istakao je ambasador La Kašo.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović je podsetio da su u Šabac od početka ove godine došle tri nove italijanske firme.

„Šabac je pokazao da je najbolje mesto za investcije u Srbiji. Imamo najveću industrijsku zonu i najbolje uslove za poslovanje. Nama nije važno da li su kompanije italijanske, nemačke, austrijske ili srpske, mi se prema svakoj firmi ophodimo na isti način“, rekao je Zelenović i dodao da je grad Šabac „dokaz da i bez subvencija investicije mogu da dodju u neki grad“.

Izvršni direktor firme „Selettra WB doo“ Luka Antognozi rekao je da je ponosan što se kompanija proširila i na teritoriju Šapca.

„Ovde smo našli dobru saradnju sa upravom grada i nadam se da ćemo biti uspešni i u radu. Prošle godine smo počeli istraživanje ovog regiona i došli do zaključka o izuzetnoj saradnji Italije i Srbije, što je sigurno zasluga ambasade Italije u Srbiji“, istakao je Antognozi.

Predstavnici Ambasade Italije i Grada Šapca posetili su i dve italijanske kompanije Pasubio i SBE Serbia, firme koje uspešno posluju na šabačkoj teritoriji.

Izvor: Beta

Foto: Grad Šabac