Dan građevinara Srbije: Ministarka čestita i najavljuje još više posla

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas Dan građevinara Srbije, 8. avgust i najavila da će od sledeće godine sa novim investicionim ciklusom vrednim više od pet milijardi evra biti još više posla za njih.

Mihajlović je u čestitki navela da je Srbija 10. na svetu po izdavanju građevinskih dozvola, ima više od 28.000 aktivnih gradilišta, a građevinarstvo u 2018. godini beleži rast od 25 odsto.

„Dragi građevinari, uspeli smo zajedničkim radom zaposlenih, sindikata, građevinskih kompanija, javnih preduzeća i ljudi u Ministarstvu, granu koja je godinama bila sinonim za ‘staru slavu’, vratimo u život, da ponovo bude pokretač rasta srpske privrede i razvoja zemlje“, navela je Mihajlović.

Ona je ocenila da su projekti koji se završavaju posle nekoliko decenija pokazali da Srbija i dalje ima kvalitetne firme, dobre radnike i inženjere i sposobne menadžere u građevinarstvu.

„Hvala vam što niste odustali kad je bilo najteže za srpsko građevinarstvo, kad su projekti stajali, a građevinske firme propadale“, zahvalila je Mihajlović.

U čestitki se navodi da će do kraja godine biti završena izgradnja istočnog i južnog kraka Koridora 10, kao i 103 kilometra auto-puta kroz Šumadiju od Obrenovca do Čačka.

„Obnovljeno je i više od 220 kilometara pruga, a do 2020. biće izgrađeno i 5.203 stana za pripadnike snaga bezbednosti u šest gradova u Srbiji“, najavila je Mihajlović.

Izvor: Beta

Foto: Beta