Direktor Er Srbije podneo ostavku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić podneo je ostavku. To je saopšteno danas i iz kompanije.

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, saopštila je da je Dane Kondić doneo odluku da se, iz ličnih razloga, posle četiri i po godine, povuče sa funkcije generalnog direktora.

Dankan Nejsmit (Duncan Naysmith), koji trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će avio-kompanija doneti odluku o trajnom rešenju za ovu poziciju. Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama, navodi se u saopštenju.

U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara 2018. godine, do kada će Kondić raditi u Er Srbiji.

Predsednik Nadzornog odbora avio-kompanije Er Srbija i gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, je ovim povodom izjavio:

“U ime Nadzornog odbora i u svoje lično ime, želim da zahvalim Danetu Kondiću, čiji je mandat obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapređenje proizvoda i usluga, uvođenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata.”

“Er Srbija ulazi u narednu fazu razvoja kao jedan od najboljih avio-prevoznika u Evropi. Ona je simbol nacionalnog ponosa, čiji uspeh svedoči o posvećenosti njenih zaposlenih, i postaje značajan pokretač srpske privrede.”

Izvor: Danas

Foto: Beta