Danas: Vučić ZA, Brnabić PROTIV smene direktora EPS

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma ozbiljno razmišlja o tome da predloži smenu v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića, ali se tome izričito protivi premijerka Ana Brnabić, piše Danas.

Nakon što je grupa zaposlenih u EPS kontaktirala predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zahtevom da se zauzme za smenu v. d. direktora, zbog lošeg rukovođenja i kadrovske politike, prvi čovek naše zemlje razmišlja da usliši taj zahtev, ali se istovremeno i nećka zbog protivljenja predsednice Vlade Ane Brnabić, saznaje Danas u dobro obaveštenim izvorima u EPS.

Milorad Grčić (foto: Youtube)

Grčić veoma loše rukovodi preduzećem zbog čega EPS beleži loše poslovne rezultate. Takođe, kadrovska politika koju vodi je loša za firmu i direktno doprinosi tim lošim rezultatima. Zbog toga se grupa članova i pristalica Srpske napredne stranke koji su zaposleni u EPS obratila predsedniku Vučiću sa molbom da izdejstvuje smenu Grčića, navodi sagovornik Danasa iz EPS.

Prema njegovim rečima, Grčićeva kadrovska rešenja se ne sviđaju i nekim interesnim grupama unutar preduzeća tako da i oni lobiraju za Grčićevu smenu. Naš sagovornik tvrdi da se već neko vreme u EPS-u vodi “pravi mali rat” sa ciljem da Grčić bude smenjen.

Vučić veoma ozbiljno razmišlja o tome da predloži smenu Grčića, jer to traže ljudi unutar SNS, koji su verni partijskoj liniji, a istovremeno uživaju ugled u EPS kao stručnjaci i dobri radnici. Dodatno, ni interesne grupe unutar EPS koje su protiv Grčića nisu bez podrške unutar onog dela rukovodstva SNS koje ima odlučujuću ulogu kada je reč o kadrovskim rešenjima u javnim preduzećima.

Međutim, Vučić ipak vaga da li da zatraži Grčićevu ostavku zbog toga što se tome izričito protivi premijerka Ana Brnabić, ističe izvor Danasa. Premijerka naime insistira na poziciji da Vlada ne treba da popušta pred bilo kakvim pritiscima zaposlenih, kako EPS tako i bilo kog drugog preduzeća.

Predsednik je sad u dilemi da li da održi svoj imidž lidera koji osluškuje šta kaže narod, zaposleni i stručna javnost u preduzećima ili da izbegne raznoglasje i eventualne nesporazume sa premijerkom Brnabić, koju inače veoma ceni, i odustane od zahteva za Grčićevu smenu.

Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Srbije za medije, je za Danas rekla da ne zna ništa o našim saznanjima te da se o tome raspitala kod šefa kabineta Aleksandra Vučića, koji takođe ništa ne zna na tu temu i da je konstatovao da je reč o “besmislici”.

Pitanja vezana za eventualnu smenu Milorada Grčića poslata su i kabinetu predsednice Vlade Srbije i EPS, ali su za sada ostala bez odgovora, navodi DANAS.

Izvor: Danas

Foto: Beta/Miloš Miškov

Komentari 3

  1. Dr Miggyy

    Нешто се дешава у ЕПС-у, хоће да смене генералног директора Mилорада Грчића, кога је поставио Вођа, иначе печењар по вокацији. За смену је и ΛV, a против је једино премијер(кa)? Претпоставља се да је печење у ЕПС-у, којим су служени гости и вођа, било преслано. У привреди Србије, поред Грчића, су ангажовани “пензионер” Спасковски за генералног директора РТБ Бор у осмој деценији живота и сумњивом радном карактеристиком, без конкурса и конкуренцијом већ десет година, керамичари за министра и шефа важне функције, плагијатори доктората министри у НБС, високи функционери са купљеном школском дипломом и прелетачком партијском припадности. Резултати: лажи и хвалоспеви, стандард земље најнижи у региону, убиства и самоубиства због глади, јади и жеђи и да не набрајам…

  2. Baki 55

    Baš me čudi da Grčić loše vodi EPS kad je pečenjaru baš dobro vodio? Možda mu je sad pečenje premasno?

  3. Mučenik

    Pored tolikog stručnog kadra iz oblasti elektrotehnike, koji postižu grandiozne rezultate u svetu, a kod nas se prepušta EPS da ga vodi pečenjar, koji se međuvremenu domogao nekakvom, kobajagi verifikovanom, diplomom. Taj stručnjak, po vokaciji pečenjar, na odgovornim mestima postavlja sebi manje ravnim klimoglavaca i poltrona i šta treba zemlja da očekuje. Propast, neprofitabilna proizvodnja električne energije, sa lošom efikasnošću, i na kraju skupa struja, čiju cenu mora da pegla država i potrošači. To isto se događa sa RTB Borom, gde vedri, muti i oblači čovek sa malim ljudskim osobinama, potkovan klimoglavstvom, poltronizmom, dupeuvlakaštvom, preletaštvom, najmanje ima karakteristike pravog čoveka.