Delta i Privredna komora Srbije u „klinču“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Kompanija „Delta holding“ optužila je Privrednu komoru Srbije da ne poziva njene predstavnike na skupove privrednika regiona.

U PKS, međutim, tvrde da „Deltinim“ firmama redovno šalju pozive na sve događaje koje organizuju ili čiju organizaciju podržavaju. U „Delta holdingu“ ističu da, iako su među srpskim kompanijama sigurno jedan od najvećih investitora u regionu, njenih predstavnika na skupovima privrednika – nema.

Naglašavaju, nisu bili pozvani na forum Srbije i Bugarske, iako je „Delta“ najveći srpski investitor u Bugarskoj. U Varni, kažu grade tržni centar od 120 miliona evra. Ističu i da nisu dobili poziv ni za skup slovenačkih i srpskih privrednika, a u Ljubljani su lane otvorili hotel „Interkontinental“, u koji je uloženo 50 miliona evra. U „Delti“ tvrde da nisu bili pozvani ni na skup hrvatskih i srpskih privrednika, iako uveliko traju pripreme o izgradnji „Interkontinentala“ u Zagrebu, koji je vredan 55 miliona evra. U PKS, međutim, ističu da preko svojih resornih udruženja, redovno pozivaju sve kompanije članice na događaje koje organizuju.

Izvor: Večernje novosti

Foto: Promo