Delta ne odustaje od Sava centra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Kompanija Delta holding će učestvovati u pregovorima o sklapanju javno-privatnog partnerstva u upravljanju i rekonstrukciji beogradskog Centra Sava, saopštili su danas iz te kompanije.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je juče da je odbijena ponuda Delte u drugoj fazi tendera Grada Beograda za strateško parterstvo u upravljanju Centrom Sava, jer je nepotpuna dokumentacija i dodao da će pregovori ipak biti nastavljeni.

Predstavnici Delta holdinga su pre nekoliko dana rekli da su dobili odgovor Grada da je uredna dokumentacija koju su dostavili na tom tenderu.“Delta holding će biti konstruktivan partner Gradu kako bi se pronašlo najbolje rešenje za Centar Sava i realizovao projekat“, rekli su danas Beti u Delta holdingu.

Ta firma je u junu ove godine dostavila ponudu za učešće u drugoj fazi tendera Grada Beograda za izbor strateškog partnera u upravljanju i rekonstrukciji kongresnog Centra Sava.

Delta je jedina poslala ponudu na poziv za učešće u javno-privatnom partnerstvu i kvalifikovala se za drugu fazu tendera kojim je ;predvidjeno da privatni partner u rekonstrukciju tog objekta uloži najmanje 12,5 miliona evra i da dostavi biznis plan na period od 10 godina. ;

Planirano je osnivanje zajedničkog preduzeća u kojem bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto.

Grad Beograd bi u kapital zajedničkog preduzeća uložio imovinu, a partner novac.

Po ranijim najavama potpredsednika Delta holdinga Živorada Vasića, ako bi ta kompanija postala suvlasnik Centra Sava, spremna je da preuzme na sebe svaki eventualni gubitak u njegovom poslovanju, a da dobit, ukoliko je bude, deli s Gradom Beogradom.

On je rekao da bi Delta u kompletnu rekonstrukciju centra uložila 25 miliona evra kako bi Beograd dobio kongresni centar u rangu najboljih u Evropi, ali da ima i prateće sadržaje koji će privući i zadržati i stranog i domaćeg gosta.

Dodao je da je Delta planirala investicije za kompletnu rekonstrukciju Centra Sava, tako da dobije novu fasadu, a u unutrašnjosti objekta veliki broj funkcionalih sala. ;

Delta holding u svom sastavu ima hotele Interkontinental u Ljubljani, Kraun plazu (Crowne Plaza) i Holidej in (HolidayIn) u Beogradu, kao i beogradski Belekspo centar (BelExpoCentar), a gradi Indigo hotel u Beogradu.

Na prvom tenderu za izbor strateškog partnera za Sava centar, raspisanom 2016. godine, javili su se Delta holding i konzorcijum koji su činili Aerodrom „Nikola Tesla“, Energoprojekt i Beogradski sajam, ali u drugoj fazi postupka nije stigla nijedna obavezujuća ponuda.

Izvor: Beta

Foto: screenshot