Delta u 2017. gradi TC i uvodi električne automobile

PinterestFacebookTwitterShare

Delta Holding će sredinom ove godine početi izgradnju tržnog centra “Delta Planet” na beogradskoj Autokomandi u vrednosti 200 miliona evra, najavila je ta kompanija.

“Izgradnja tog, kao i tržnog centra u Banjaluci, biće dva najznačajnja projekta Delte u ovoj godini”, rekao je na konferenciji za novinare viši potpredsednik Delta Holdinga Dejan Jeremić.

Kako je istakao, “Delta Planet” će se prostirati na 200.000 kvadrata i biće najveći šoping mol u regionu, a u izgradnji i poslovanju biće angažovano oko 4.000 ljudi. On je dodao će izgradnja šoping centra “Delta siti” u Banjaluci koštati 70 miliona evra i otvoriti oko 2.500 radnih mesta.

Po rečima potpredsednika Delta Holdinga Živorada Vasića, jedna od značajnih investicija te kompanije je i izgradnja hotela Interkontinental u Ljubljani koji bi trebalo da bude otvoren u septembru ove godine, a koštao je 50 miliona evra.

Delta, čiji je vlasnik Miroslav Mišković, krajem prošle godine je kupila hotel Holidej in i Belexpocentar u Beogradu koji će, prema rečima Vasića, biti “renovirani za 21. vek”.

Ta kompanija je, kako je istakao Jeremić, u 2016. godini ostvarila prihod od 49,47 milijardi dinara, a najveći udeo, 54 odsto, ima Delta Agrar. U budžet Srbije Delta Holding je 2016. godine uplatila 10,16 milijardi dinara.

Delta Auto grupa je, kako je rečeno, prošle godine povećala prihode za više od deset odsto, a ove godine planira da na domaće tržište uvede električne automobile i hibridna vozila.

Delta Transportni Sistem povećao je prošle godine prihode za preko 20 odsto, čemu je doprinelo pružanje usluga međunarodnog transporta u 36 zemalja. Planirano je da ta firma uvede novu uslugu želeničkog transporta i otvaranje novih linija zbirnog drumskog transporta za Nemačku i Austriju.

U 2017. godini ulaganja Delte u agrar će, kako je planirano, biti udvostručena i iznosiće skoro 40 miliona evra, rekao je Dejan Jeremić, ističući da je cilj kompanije da ove godine izvoz bude oko 100 miliona dolara.

Delta još razmatra da li će nastaviti učešće na tenderu za rekonstrukciju Centra Sava


Izvor: Beta