Depo na prodaju za 4 miliona evra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Tender za prodaju trgovinskog kompleksa “Depo” u beogradskom Bulevaru kralja Aleksandra biće objavljen početkom septembra po početnoj ceni nešto većoj od četiri miliona evra, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Mali je rekao da je na toj površini od oko 4.300 kvadratnih metara dozvoljena gradnja poslovno-stambenog kompleksa, a da će na objektu četiri, u kojem se nalazi trafo i ispravljačka stanica iz koje se napaja tramvajska kontaktna mreža, takozvano pravo službenosti imati grad na neodredjeno vreme radi pristupa kontaktnoj mreži.

Na javno nadmetanje, koje će biti održano početkom oktobra, mogu se prijaviti fizička i pravna lica.

Oglasom će biti definisana i visina depozita koju će učesnici biti u obavezi da plate radi učešća na javnom nadmetanju, što je po pravilu deset odsto od procenjene vrednosti nepokretnosti, dodaje se u saopštenju.

Nekadašnji tramvajski depo na Bulevaru, u kojem se nalazio tržni centar, izgoreo je u avgustu 2014. Iz GSP-a Beograd tada je najavljeno da na tom mestu neće biti izgrađen novi tržni centar, već će oštećeni objekat biti rekonstruisan.

Pojedini prodavci iz Depoa u međuvremenu su dobili prostor na Đeram pijaci, ali se, prema pisanju beogradskih medija, nisu dugo zadržali na tom mestu.

Izvor: Beta

Foto: Beta