Dijalog koji uspeva: Srpski proizvođači na prištinskom prehrambenom sajmu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Na Međjunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambenih proizvoda u Prištini, prvi put je ove godine učestvovalo više od 50 firmi iz centralne Srbije, a osim dobrog prijema kod lokalnih privrednika veliki broj kompanija je uspeo i da postigne dogovor za plasiranje svojih proizvoda na kosovsko tržište, izjavio je danas šef kancelarije Privredne komore Srbije u Vranju Branislav Popović.

Popović je rekao da su kompanije iz Srbije dobile centralno mesto na poljoprivrednom sajmu u Prištini, kao i da tokom trajanja sajma, od 27.do 30. septembra niko od privrednika nije imao bilo kakvih problema.

“Ovo je prvi put da privrednici iz Srbije organizovano učestvuju na poljoprivrednom sajmu u Prištini, a organizatori su bile poljoprivredne komore Srbije i Kosova. Sajam je bio jako dobro posećen od strane privrednika, a srpske firme su imale mesto na najboljem i najpreglednijem mestu, na centralnom delu sajma”, kazao je Popović.

Na sajmu u Prištini svoje proizvode prikazale su sve značajnije i veće firme iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije iz Srbije, uz prisustvo i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža.

“Na Kosovu su tradicionalno naši proizvodi vrlo traženi, a od firmi sa juga Srbije što se tiče plasiranja svojih proizvoda na Kosovu dominantna je fabrika crepova i cigli “Mladost” iz Leskovca, fabrika stočne hrane “Nutriko” iz Vranja, kao i preduzeće za proizvodnju čarapa “Aniteks” iz Bosilegrada”, rekao je Popović.

Svoje proizvode, kako je dodao, na poljoprivrednom sajmu u Prištini predstavila je i bujanovačka “Bi-voda”, čiji su predstavnici uspeli i da postignu dogovor sa velikim distributivnim lancem na Kosovu, preko koga će na to tržište ubuduće plasirati svoje proizvode.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay