Direktna banka zvanično može da preuzme Pireus

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Logo

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je Direktnoj banci iz Kragujeva da preuzme Pireus (Piraeus) banku Beograd.

Direktna banka je sredinom oktobra ugovorila kupovinu Pireus banke i saopštila da će preuzimanje biti završeno ;do kraja prvog kvartala 2018. godine, posle pribavljanju svih neophodnih saglasnosti nadležnih organa. Kupovina Piraeus banke uslovljena je uobičajenim korporativnim i regulatornim dozvolama, uključujući i one koje izdaje Narodna banka Srbije.

Direktna banka će posle preuzimanja Pireus banke, čiji je vlasnik grčka Pireus banka, imati oko 60 ekspozitura i više od 800 zaposlenih. Očekuje se da će vrednost imovine Direktne banke iznositi više od pola milijarde evra. Direktna banka je u vlasništvu biznismen Andreja Jovanovića (49,9 odsto vlasništva) i Bojana Milovanovića (49,98 odsto udela), a nastala je početkom 2016. godine, kada je kragujevačku KBM banku kupila Nova kreditna banka Maribor. Direktna banka je ove godine godine kupila i Findomestic banku iz Beograda.

Izvor: Beta

Foto: Logo