Direktorat: Na „Konstantinu“ dovoljno osoblja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konstantin Veliki

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije saopštio je da niški Aerodrom „Konstantin Veliki“ za postojeći obim saobraćaja ima doboljno osoblja.

U saopštenju je navedeno da Direktorat stalno obavlja redovne i vanredne inspekcije i provere na niškom aerodromu, a u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i nenajavljene testove.

„Osoblje koje obavlja operativne poslove na aerodromu je predmet nadzora po pitanjima kompetencija, obučenosti i posedovanja odgovarajućih licenci, sertifikata i potvrda o obučenosti. Za trenutni obim saobraćaja, operater aerodroma poseduje odgovarajući broj ovlašćenog osoblja“, istakao je Direktorat.

Dodaje se da će u slučaju utvrđivanja odstupanja od uslova u pogledu broja ovlašćenog osoblja ili bilo kakvih poremećaja njihovog procesa rada, Direktorat prema operateru aerodroma preduzeti mere u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju.

Podsećanja radi, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović nedavno je ocenila da prepucavanje poslovodstva aerodroma u Nišu i čelnika tog grada direktno ugrožava funkcionisanje aerodroma, ugrožava građane i bezbednost, a u vezi sa istekom ugovora za 36 radnika te vazdušne luke.

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ potom je zamolila ministarku da ne daje izjave o bezbednosti i poslovanju niškog aerodroma, jer za to nije nadležna ona, već Direktorat civilnog vazduhoplovstva.

Izvor: N1, Beta

Foto: Konstantin Veliki