Direktoru državne škole 13.000 evra mesečno

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FB

Direktor i profesor Beogradske poslovne škole Đuro Đurović mesečno u proseku zarađuje 1,6 miliona dinara, dok je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio 472,000 dinara, saopštila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Podaci Uprave za trezor, koje je BIRN dobio na osnovu Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, pokazuju da je Đurović od 1. januara 2016. do 1. aprila 2017. godine na ime zarada primio 24 miliona dinara.

To znači da njegova prosečna mesečna primanja u ovom periodu iznose 1,6 miliona dinara, ili nešto više od 13.000 evra.

Prema podacima Uprave za trezor o primanjima profesora na najbogatijoj državnoj visokoškolskoj ustanovi u Srbiji, Đurović je najplaćeniji profesor među njima.

“Smatram da sam malo plaćen za ono što sam uradio za školu”, odgovorio je Đurović na molbu BIRN da prokomentariše svoja primanja.

Prema saznanjima BIRN, Agencija za borbu protiv korupcije je pokrenula vanrednu proveru prihoda koje je funkcioner Đurović prijavio u svojoj imovinskoj karti.

U registru imovine funkcionera vidi se da je Đurović, pored nekretnina, prijavio samo platu od 472,000 dinara mesečno.

On je rekao za BIRN da svi prihodi koje prima iznad iznosa plate predstavljaju nagradu koju mu je Savet škole odobrio zbog zasluga i doprinosa u razvoju škole.

Đurović je objasnio da, kada je prijavljivao platu, nije mogao da zna kolike bonuse i nagrade će dobijati, navodi BIRN.

Izvor: Agencije

Foto: FB

Komentari 3

 1. Zmaj

  Pa i neka je tolika plata… Bar je skola iz godine u godinu sve bolja, sa odlicnim profesorima. Studenti mogu posle BPS da nastave skolovanje u Kanadi, Austrijj i Holandiji. Ulaze se u opremu, nastavna sredstva i kadar… i jedna je od visokoobrazovanih ustanova koja u potpunosti uspesno primenjuje Bolonjsku deklaraciju.

  • zyx

   Da, da… Toliko je zaslužan, jadan on, nije znao ni sam, koliko je dobro radio, i primao nenormalne bonuse. Ima kapaciteta ovde, koliko hoćeš, pa rade za 30.000 din. A ti bote, ako ti se mozak pretvorio u salamu, onda bolje ćuti.. Ej bre, to je 500 puta više, od nečije penzije…

  • Zmaj

   @zyx

   Ne kazem ja da je ON zasluzan, ali skola svojim studentima daje najbolje uslove, za razliku od svih ostalih. Tako da molim te BOTE koji si placen da pricas drugima da su botovi, nadji mozak ili gledaj u sunce, posto ni oci ni mozga nemas …nece da ti skodi.

   Pa sta ako je 500 puta vise od necije penzije?? Sta je sa onima koji su penzije kupovali, koji u zivotu nisu radili, a dobijaju penzije? Prvo nadji argument, pa komentarisi, a tu salamu rekao bih ti sta da radis, ali mi ne bi objavili komentar. Ono kad ti BOTINA kaze da si bot … lol