Drakulić za Nedeljnik: Srbija je na veštačkom disanju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 screenshot

Biznismen Zoran Drakulić, predsednik Kluba „Privrednik“, u intervjuu za novi broj Nedeljnika rekao je da je njegov cilj kao predsednika ovog kluba da pomiri biznis i politiku.

On je na pitanje zašto javnost tretira biznismene kao lopove, pljačkaše, odgovorio da tu mediji imaju veliku ulogu.

„Kada ste pročitali neki afirmativni tekst o srpskim biznismenima? Važno je napraviti aferu, da je Mišković lopov, Beko ono, a Kole ono. Niko ne piše da je Andrej Jovanović kupio najveću firmu na ovim prostorima. Niko ne piše o tome koliko srpski privrednici ulažu u državni budžet. Zar treba Nemac da nam dođe da gaji svinje? Pa šta rade Matijević i Kostić u tom istom svinjarstvu, šta rade Delta i Bačka Topola godinama? Ko to strancima daje zemlju za 205 evra? Naši privrednici kažu da bi dali 250 evra, ali im niko ne nudi. Strancima daju zemlju na 30 godina, a našem kolegi iz Bačke Topole na tri godine. Gde to ima?“ pita Drakulić.

Drakulić dodaje i da je Srbija u „lošem privrednom stanju“ i na „veštačkom disanju“.

„Imamo mali BDP. Ne može Srbija napred ako nema povećanja BDP-a od četiri odsto. Nema povećanja plata, ni podizanja životnog standarda“, kaže Drakulić za Nedeljnik.

Izvor: Nedeljnik, BIZLife

Foto: N1 screenshot

Komentari 3

 1. zec

  dok je Andrej pravio firmu iz pepela (baš si njega našao da spomeneš)….Kole kupi tri šećerane za 3 eura…miško se obogatio uz slobu…vi geneksovci iskorististe svako svoju šansu….beko postade biznismen “samo tako”…matijević truje narod uz aminovanje vladajućih garnitura……kariće da i ne pominjem…..sve moj do mojega.
  Pa što ne uradite nešto za privredu Srbije kao klub “bajnih” privrednika nego kulirate i kukumavčite.

 2. Miskec

  Jeste Kole je kupio tri secerane za tri evra i to svi stalno naglasavaju, ali bas niko da naglasi s kojim dugovima je kupio te secerane i da je uslov za kupovinu od tri evra pokrice milionskih dugova u evrima koje su one imale. Lepo covek kaze da bi domaci biznimsmeni dali vise za poljoprivredno zemljiste koje se nudi iskljucivo strancima, lepo covek kaze da Matijevic i Kostic takodje ulazu u svinjarstvo, ali bez drzavnih podsticaja kakve dobija nemacka kompanija. Lepo covek kaze da Miskovic ima najmoderniji vocnjak u ovom delu Evrope za cije se proizvode ceka u redu i zakupljuju se godinama unapred, ali bez drzavnih podsticaja koje dobijaju stranci. Pametnom dovoljno

 3. IVANA

  БИЗНИС И ПОЛИТИКА СУ УВЕК БИЛИ У ”ВЕЛИКОЈ ЉУБАВИ” ТАКО ДА СЕ ДОТИЧНИ ГОСПОДИН ПРАВИ НЕВЕШ…. ДА ВИДИМО КОЛИКА МУ ЈЕ БИЛА ИМОВИНА ПРЕ УЛАСКА У ПОЛИТИКУ А КОЛИКА КАДА СЕ БАВИО ПОЛИТИКОМ….ЗНА СЕ ДА ЈЕ И ОН БИО У ПОЛИТИЦИ…
  ШТО СЕ ТИЧЕ КУПОВИНЕ ФИРМИ, ИЛИ ИЗДАВАЊА ЗЕМЉИШТА У ЗАКУП ПА ВАЉДА СЕ ПРОЦЕДУРА СПРОВОДИ У ЗАКОНОМ ПРОПИСАНОМ ПОСТУПКУ, ЈАВНО И ТРАНСПАРЕНТНО….(ili smo mi u zabludi)
  ГРДНО СЕ НЕКОМЕ ЗАМЕРИО….А ОД УЛАГАЊА СРПСКИХ ПРИВРЕДНИКА У ДРЖАВНИ БУЏЕТ ПРОЦВЕТАСМО, БЛАГО НАМА…….