“Drastični Dejv” ukida još 1.200 radnih mesta u Tesku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Najveći britanski trgovinski lanac Tesko (Tesco) najavio je ukidanje još 1.200 radnih mesta, što predstavlja deo restrukturiranja koje bi toj kompaniji trebalo da donese uštede od 1,5 milijardi funti, pišu britanski mediji.

U sredu je poslovodstvo Teska najavilo zaposlenima da će u centrali kompanije biti ukinuto 1.200 radnih mesta, a odluka je objavljena samo nedelju dana nakon što je kompanija najavila zatvaranje pozivnog centra u Kardifu s 1.100 radnih mesta.

Ovaj potez poslovodstva poslednji je u nizu rezova koje sprovodi izvršni direktor Dejv Luis (Dave Lewis), koji je na čelo kompanije došao u jesen 2014. godine i kojega mediji nazivaju i ‘Drastični Dejv’ jer su mu kako u Tesku, tako i u prethodnoj kompaniji Unilever, prioriteti smanjenje troškova i radnih mesta.

Premda zbog drastičnih rezova Luis nije omiljen, poslovanje kompanije se pod njegovim upravljanjem poboljšalo, pa je nedavno objavljeno da je prodaja u Teskovim britanskim prodavnicama u tri meseca do kraja maja porasla za 2,3 odsto na godišnjem nivou.

 

Izvor: Ag.

Foto: YouTube screenshot