“Država će morati da se zaduži za 6,5 milijardi evra”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Član Fiskalnog saveta Srbije Vladimir Vučković ocenio je da će država ove godine usled krize sa pandemijom korona virusa morati da se zaduži 6,5 milijardi evra na međunarodnom tržištu.

“Mere za pomoć privredi koje je donela Vlada Srbije nameću novi trošak budžetu, zaduživanje je izvesno, ono će ovoga puta na međunarodnom nivou biti teže i skuplje jer sada svi hrle tamo”, objasnio je Vučković na onlajn konferenciji “Biznis u izazovnim vremenima – Kako prilagoditi poslovanje”.

Prema njegovim rečima, mere podrške orijentisane prema privredi su dobre, ali da je najavljena isplata od po 100 evra svakom punoletnom građaninu loša i da nema ekonmsko i socijalno utemeljenje.

“Konkretna pomoć privredi je 800 miliona evra. Ono što se poklanja iz budžeta su minimalci, dok je ostalo odlaganje plaćanja obaveza i deo koji će banke angažovati”, naveo je Vučković.

Predsednik Srpske asocijacije menadžera (SAM) Dragoljub Damljanović rekao je da je važno brzo implementirati mere koje je Vlada donela da bi se smanjile posledice po zaposlene i preduzeća.

“Socijalni pritisak je sve veći i veći, jer postoji veliki broj ljudi koji su ostali bez posla, dok privrednici moraju da transformišu svoje biznise da bi mogli da prežive kada sve ovo prođe”, kazao je Damljanović.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 4

 1. Ivica

  Kako sad da se zaduži a hvale se viškom para?

  • Nikola

   Rekao je AV pet puta u emisiji imamo pare, imamo pare, imamo 5 milijardi evra, kakvo sad zaduženje, pa još više od toga. Ko laže tu.

 2. goran

  morao bi prvo da pita narod za to… lopurde iz mmf sve ce da nam uzmu onda posle 6.5milijardi reci ce da mora da se proda elektro privreda. izgleda sa ce morati 5 oktobar opet da se desi al samo sa dozivotnim robijama

 3. Pingback:    SRBIJA MEĐU DUGOVIMA – ALEKSANDAR NOVAKOVIĆ