Država dogovara poslove za Gošu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Predstavnici radnika fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke i Ministarstva privrede Srbije dogovorili su danas da država pomogne toj tvornici kroz reprogram dugova, ugovaranje poslova sa železarom u Smederevu i izvoz u Iran.

Predsednik Štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić rekao je agenciji Beta da je Ministarstvo privrede posredovalo između Goše i železare u vlasništvu kineskog Hestila koja zainteresovana da kupi teretne vagone.

 Prema njegovim rečima, sutra će predstavnici železare doći u Gošu da o tome pregovaraju.

Na sastanku je, kako je rekao, dogovoreno i da preko kompanije Jugoimpor SDPR, Goša izvozi u Iran.

“SDPR će da posreduje između naše firme i iranske vlade da izvezemo 50 obrtnih postolja u Iran”, rekao je on.

Vujičić je rekao i da je dogovoreno da država reprogramira dugove prema republičkim fondovima u iznosu od 512 miliona dinara.

On je rekao i da će radnici danas imati sastanak sa direktorom fabrike u Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova i da će ako bude ispunjeno sve što je dogovoreno prekinuti štrajk.

Četiri člana Štrajkačkog odbora Goše su u subotu zamrzli štrajk glađu.

Pregovori su počeli 20. jula, ali nije prekinut štrajk radnika Goše koji traje od marta.

Proizvodnja je obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

Izvor: Beta

Foto: YouTube screenshot