Država plaća MINIMALAC svim preduzetnicima u naredna 3 MESECA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država pripremila paket mera za pomoć privredi i objavio glavne tačke a to su pomoć mikro i malim preduzećima.

Kako je za Prvu TV kazao, svi mikro i mali biznisi dobijaće minimalac za ukupno tri meseca,  kako za vlasnike, tako i za sve radnike koje zapošljavaju, čak iako se ova trenutna krizna situacija zbog epidemije koronavirusa završi ranije.

Taj paket vredeće 700 miliona evra, rekao je on.

“Svi preduzetnici, mikro i mala preduzeća – za tri meseca platićemo minimalac svakom preduzetniku, frizeru, obućaru, pekaru, taksisti, svakom njegovom zaposlenom… radili, ne radili, mi ćemo im ovo isplatiti”, kazao je Vučić.

Naveo je da je reč o tzv. “helicopter money”, odnosno novcu koji država daje kao pomoć praktično bez ikakvih uslova.

“Po 250 evra mesečno za svakog od njih, ali samo za one koji ne otpuste više od 10 odsto  radnika. To će nas koštati 700 miliona evra”, rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje odakle nam toliki novac, Vučić je kazao da je to zahvaljujući činjenici da nismo podigli plate u javnom sektoru do maksimuma i jer smo čuvali novac želeći da dodatno smanjujemo javni dug.

“Imamo dovoljno novca. Razmišljamo da svakom punoletnom građaninu Srbije damo po 100 evra poklon da pojačamo potrošnju. To jeste bacanje u bunar, ali će dobro doći ljudima koji su siromašni”, rekao je on.

On je kazao da će isplata novca početi za dva meseca, a da će kao dodatna podrška preduzetnicima i malim firmama biti odlaganje plaćanja poreza na dobit i doprinosa na plate za sledeću godinu.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta

Komentari 4

 1. Pingback: IZJAVA DANA: Sinoć je na momente stvarno bilo smešno (VIDEO) - Bizlife.rs

 2. Pingback: Paket od 5 mlrd. evra: 7 KLJUČNIH MERA pomoći privredi i građanima - Bizlife.rs

 3. Misa

  Ono što je Mali prezentovao ne odnosi se na sve preduzetnike već samo na paušalce.

  Ko laže, Mali ili Vučić?

 4. Nikola

  Jucer malo kaze za sve a danas kaze dobice oni koji nemaju ?
  Sta ispada ko ima na racunu on nece dobiti, a drugo to nije isto sto je rekao jucer