Dve radnice dobile temperaturu: Bez MASKI I RUKAVICA u kragujevačkoj fabrici

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Radnici u proizvodnji fabrike Fori Textile Ser, od kojih većinu čine žene, obustavili su rad u trajanju od oko sat vremena u ponedeljak jer poslodavac nije prihvatio molbu da se prekine proizvodnja „bar ove sedmice” zbog opasnosti od širenja korona virusa.

Predsednik Samostalnog sindikata te fabrike Dejan Čakarević rekao da je sindikat ovakav zahtev, na molbu radnica, uputio na jutrošnjem sastanku kriznog štaba, ali da su rukovodioci bili protiv toga.

Zahtev je usledio pošto su jutros dve radnice otišle kući zbog temperature.

„Niko ne beži od rada, ali radnice se plaše za svoje živote i zdravlje članova porodice. Ovde se radi bez maski i rukavica. Mi tražimo da se obustavi rad bar ove nedelje. Saznali smo da su i druge fabrike u Kragujevcu danas prekinule rad – Forma ideale, Gorenje, Kovačnica”, rekao je Čakarević.

On je rekao da kada su radnice jutros obaveštene o stavu menadžmenta da se, ipak, nastavlja sa redovnom proizvodnjom, u 9,30 su prekinule rad na oko sat vremena.

Čakarević kaže da se sada očekuje da će ih rukovodstvo za oko sat-dva obavestiti o tome da li će biti nekih promena u organizaciji rada dok traje opasnost od širenja virusa COVID 19.

Ova slovenačka fabrika se bavi šivenjem i proizvodnjom kablova za autoindustriju.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Vax

    Ok, firma je slovenacka, ali napisite da li je rukovodstvo srpsko ili slovenacko