Džonson i Džonson plaća 417 miliona dolara ženi oboleloj od raka jajnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Sud u Los Anđelesu presudio je danas da kompanija Džonson i Džonson (Johnson & Johnson) mora da plati 417 miliona dolara ženi koja je tvrdila da je dobila rak jajnika usled redovnog korišćenja talka za bebe te kompanije.

Tužbu je podnela Eva Ečeverija, pošto, kako je navela u tužbi, Džonson i Džonson nije na proizvodima sa talkom adekvatno upozorio potrošače o mogućem riziku od raka.

Njen advokat Mark Robinson rekao je da se njegova klijentkinja nadala da će presuda uticati da ta kompanija stavi dodatna upozorenja na svoje proizvode.

“Gospođa Ečeverija umire od raka jajnika i rekla mi je da je jedino želela da pomogne drugim ženama širom zemlje koje imaju rak jajnika zbog korišćenja Džonson i Džonsona 20 i 30 godina”, rekao je Robinson.

Portparolka te kompanije Kerol Gudrič izjavila je da će se Džonson i Džonson žaliti na sudsku presudu i da, iako kompanija saoseća sa obolelima od raka jajnika, nauka govori u prilog bezbednosti talka za bebe.

Jednoj ženi iz savezne države Virdžinija kojoj je 2012. godine dijagnostikovan rak jajnika, sud u Sent Luisu je u maju dodelio 110,5 miliona dolara odštete, dok su prošle godine tri suđenja zbog iste stvari takođe završena odštetama od 72, 70,1 i 55 miliona dolara.

Gudrič je navela da se kompanija priprema za nova suđenja u SAD i da će nastaviti da brani bezbednost svojih proizvoda.

Izvor: Beta

Foto: Promo

Komentari 3

 1. Milena

  Na zalost o ovome ce se kod nas pricati tek kroz 5 godina. Vest je prilicno stara, tj sudski proces traje odavno i hvala vam ipak na prenosenju ove informacije.
  Znaci nam.

 2. Kalimerosa

  Ma dajte,nauka jos uvek ne zna zasto neko oboli od raka a neko ne.Ti faktori rizika,aluminijum u kozmetickim.proizvodima,suncanje,konzumiranje cigareta itd….ostaju samo to ,faktori rizika i apsolutno ne znaci da ce kod svakog ponaosob dovesti do razvitka ove neizlecive bolesti.I to svi znaju…tuziti kompaniju jer nije navela neko upozorenje na svom proizvodu je nonsens,tekovina zaludnih pravnika nekih izmisljenih pravila ,ne znam kako bih to dalje okarakterisala.Svi znaju da secer unistava organizam na vise razlicitih nivoa pa ga opet svi konzumiramo..ajde da tuzimo sve proizvodjace secera zbog toga sto na proizvodu nisu napisali da mozete dobiti dijabetes,da se mozete ugojiti da moze da vam skoci holesterol itd…mislim stvarno…..

 3. Tja

  Puder ne talk….