Epl iznenadio: Novi ajfon BOLJI i JEFTINIJI od prethodne generacije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YT/Screenshot

Američki tehnološki gigant Epl predstavio je dva pametna telefona nove generacije: osnovni iPhone 11 i napredniji iPhone 11 Pro, koji će biti na raspolaganju u dve različite veličine.

Sudeći po novinima telefoni nude značajna poboljšanja u odnosu na prethodne serije. Nakon godina tradicionalnih i očekivanih poskupljenja, zanimljivo je da će iPhone 11 biti puno bolji i istovremeno jeftiniji od prošlogodišnjeg ekvivalenta, iPhone XR.

IPhone 11 zamena je za prošlogodišnji “početnički” iPhone XR, što je premium iPhone 11 Pro u dve veličine, veći nosi ime iPhone 11 Pro Max, a nastavlja zbrku s imenima koja su prošle godine doneli iPhone Xs i iPhone Xs Max.

Sve nove iPhone pokreće Eplov vlastiti A13 Bionic procesor, za koji tvrde da je daleko brži ne samo od čipa u prošlogodišnjim iPhoneima, već i od procesora na svim trenutno dostupnim pametnim telefonima. IPhone 11 ima novu dvostruku kameru sa širokougaonim objektivom, i 4K videozapise sa brzinom od 60 sličica u sekundi a takođe ima mogućnost snimanja prednjom kamerom, što je značajno poboljšanje u odnosu na prethodnika.


Međutim, braća iPhone 11 Pro još više fotografišu sistemom s tri kamere, za koji EPL kaže da je jedan od najboljih, ako ne i najbolji na tržištu, a mogu ga koristiti i profesionalci na poslu, što je poduprto video zapisima filmskog kvaliteta.

Epl se pohvalio da su svi novi iPhone pametni telefoni napravljeni od recikliranih materijala, ističući ne samo aluminijum od kojeg je izrađeno kućište, već prvenstveno sirovine za unutrašnje komponente poput kobalta, čija je proizvodnja često povezana s nehumanim radnim uslovima rudara.

Početna cena iPhonea 11 biće 649 dolara, što je 50 dolara manje od prošlogodišnjeg iPhonea XR-a. Za iPhone 11 Pro, međutim, moraće se izdvojiti 999 dolara za manji model i 1.099 dolara za veći.


 

Svi novi iPhone uređaji biće dostupni u tri konfiguracije u pogledu čuvanja podataka: 64 gigabajta, 256 gigabajta i 512 gigabajta.

Cene za Evropu još nisu poznate, ali, kao što smo i navikli, verovatno će biti nešto više nego u SAD-u. Na primer, cena osnovnog modela iPhonea XR iznosila je 699 dolara u SAD-u prošle godine i 849 dolara u Evropi.

Epl će u SAD-u početi da prima narudžbine za nove pametne telefone u petak, a prvi kupci će ih dobiti 20. septembra. Datum početka prodaje u Evropi još nije poznat.

Izvor: Indikator.ba

Foto: YT/Screenshot