EPS: Smenjeno osam direktora

Elektroprivreda Srbije (EPS) je saopštila da je bilo grešaka u decembarskim računima za struju zbog čega je smenjeno osam direktora i šefova odgovornih za brigu o korisnicima.

To su, kako se navodi, Sonja Milojević, direktor Sektora za brigu o korisnicima, Miomir Papović, direktor Odseka za tehničke usluge Jagodina, Mile Milošević, rukovodilac Sektora za brigu o korisnicima TC Kraljevo i Vojkan Vučković, rukovodilac Sektora za brigu o korisnicima TC Kragujevac.

U EPS Distribuciji biće smenjeni Žarko Šantrić, direktor Sektora za podršku tržištu i smanjenje gubitaka Beograd, Srđan đurović, direktor Ogranka Kraljevo, Miloš Petrović, šef službe za kontrolu mernih mesta, Ogranak Niš i Dobrica Milošević, direktor Ogranka Jagodina.

Vršilac dužnosti direktora EPS Milorad Grčić ocenio je da nisu svi računi pogrešni.

“Definitivno da je u pojedinim slučajevima bilo grešaka i nepravilnosti, kao i grešaka i nemara i u okviru samog postupka očitavanja.”

Bilo je i grešaka koje su napravili ljudi u elektrodistribucijama, odnosno odgovorni u elektrodistributivnom sistemu, bilo da oni pripadaju EPS Distribuciji ili EPS”, rekao je Grčić.

EPS je do sada primio 1.880 reklamacija građana za eventualno pogrešno ispostavljene račune za decembar. Taj broj reklamacija je ispod proseka za decembar u prethodne tri godine.

Svi korisnici mogu da pošalju reklamacije do kraja januara jer je i naš cilj da rešimo svaku žalbu, rekao je Grčić i dodao da “unutrašnja kontrola nastavlja da radi i baviće se ovim pitanjem duži vremenski period”.

Kontrola već ima neke rezultate i biće smenjeni oni koji su odgovorni za poslove koji su doveli do pogrešnih računa, istakao je Grčić, uz ocenu da “kada se 1.880 reklamacija uporedi sa 3,6 miliona korisnika, to je zanemarljivo”.

U sapštenju se navodi da su radna mesta “čitači” brojila u EPS ukinuta 2000. godine i poslednjih 16 godina na tim poslovima angažuju se različite agencije. Dodaje se da će, gde god se utvrde propusti agencija, uslediti finansijske sankcije.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay