• English
X

Poslovne vesti

Erik Šmit se povlači sa mesta direktora u “Alphabetu” i to u ključnom momentu za ovu kompaniju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Erik Šmit (Eric Schmidt) se povlači se mesta direktora u kompaniji “Alphabet”, objavili su strani mediji. Pod okriljem kompanije “Alphabet” nalazi se “Google”, a ova kompanija dosta ulaže u “Youtube” i “Google Cloud”, kao i u razvijanje veštačke inteligencije koja preuzima servise i hardver.

Kako piše “The Washington Post”, “Google” je bila jedna od glavnih tehnoloških kompanija koju su ruski operativci iskoristili kako bi se umešali u kampanju predsedničkih izbora u SAD, 2016. godine. Istraživači Google-a pronašli su podatke da se sa ruskih računa potrošilo više desetina hiljada dolara za reklamiranje na Youtubeu, Gmailu, i drugim platformama.

Kako pišu strani mediji, Šmit je bio Alphabet-ov “ambasador” u Vašingtonu, Briselu i u Pekingu. Održavao je veze sa vladama. Imao je uticaja u Beloj kući, podržavao je Hilari Klinton na predsedničkim izborima 2016. godine, ali s obzirom da je Tramp odneo pobedu, njegov uticaj je naglo oslabio.

Šmit je uradio mnogo za imidž kompanije. “U trenutku kada svet treba više da preispituje moć i uticaj ove kompanije, moje pitanje je zašto se Erik povlači,” pita se autor i istraživač Džon Batel.

Šmit (62) će i dalje biti član kompanijskog borda i postaće tehnički savetnik. Kompanija “Alphabet” nije dala nijedan razlog za ovu promenu i u toku su pregovori sa drugim direktorom. Poslednjih godina, kompanija je stvarala novu generaciju mlađih menadžera, piše sajt Inc.com.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife/Strani mediji

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.