Erste banka u Vladinom programu podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme

PinterestFacebookTwitterShare

Erste banka se uključila u Vladin program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku nove ili polovne opreme ili mašina. Za učešće u programu mogu se prijaviti pravna lica registrovana u APR-u kao privredna društva ili zadruge, koja su razvrstana na mikro i mala pravna lica i preduzetnici koji vode dvojno knjigovodstvo, registrovani u APR-u. Ovi privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 25% vrednosti investicije.

„Izuzetno nam je drago što smo se ponovo uključili u Vladin program podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, i svesni smo koliko je podrška značajna, a ono što posebno ističemo na osnovu iskustva sa sličnim projektima je, da se kod ovakvih kredita praktično ne beleže kašnjenja niti nenaplativa potraživanja. Erste Banka će nastojati da, kao i do sada, podržava sve programe Vlade koji podstiču rast proizvodnje i preduzetništva“, izjavio je Vojislav Stokić, direktor direkcije za mala preduzeća i preduzetnike u Erste banci.

Kredit se može podići na period 18, 24, 36, 48 i 60 meseci uz mogućnost grejs perioda od 6 meseci. Kamatna stopa za odobrenje kredita u evrima je fiksna i iznosi 3,25% a u dinarima je varijabilna i iznosi 2,30%+3M Belibor.

Izvor: BIZLife