Etihad ne „odleće“ iz Er Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nacionalni avioprevoznik Er Srbija i Etihad ervejz iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dogovorili su nastavak strateškog partnerstva dve avio-kompanije.

Etihad ostaje u vlasništvu Er Srbije udelom od 49 odsto i u potpunosti je posvećen partnerstvu. Kompanija iz UAE nastaviće da podržava većinskog vlasnika Er Srbije, Vladu Srbije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zadovoljna je zbog odluke o nastavku strateškog partnerstva.

„Pet godina od uspostavljanja partnerstva, Er Srbija stoji čvrsto na nogama. Cilj akcionara bio je da se stvore nove mogućnosti za kompaniju i u tome smo uspeli. Uvereni smo da je pred nama vreme sa još boljim rezultatima. Možemo da budemo izuzetno zadovoljni perspektivom naše nacionalne avio-kompanije“, izjavila je Brnabić.

Odluku o produžetku strateškog partnerstva pozdravio je i Robin Kamark, generalni direktor za strateška partnerstva u Etihad aviejšn grupi.

„Drago nam je što smo u prethodnom periodu uspeli da pomognemo Er Srbiji da postane ono što je danas. Radujemo se novoj fazi našeg strateškog partnerstva“, naglasio je Kamark i zaključio da je uveren i da će vreme pred nama doneti još bolje rezultate za Er Srbiju.

Aktuelni prelazni generalni direktor Dankan Nejsmit, kao i Deklan Keler, koji obavlja dužnost izvršnog direktora za saobraćaj, ostaće na tim pozicijama do 31.12.2018. godine.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay