Fabrika kvasca iz Sente dobila novog vlasnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Međunarodna kompanija Lesafr (Lesaffre) danas je saopštila da je kupila fabriku kvasca u Senti koja je u vlasništvu američke grupacije Altek (Alltech).

Tom transakcijom, kako je navedeno, Altek nastavlja da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti, dok će Lesafr učvrstiti vodeću poziciju na rastućem tržištu ekstrakta kvasca.

„Sada sa osam fabrika širom sveta (zapadna i istočna Evropa, Kina, SAD, Brazil), još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca“, rekao je generalni direktor Lesafr grupe Antoan Bol.

Fabrika kvasca u Senti će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko tržište i ekstrakte kvasca za prehrambenu industriju i industriju stočne hrane.

„Zadovoljni smo što ovu fabriku prodajemo porodičnoj grupaciji koja je medjunarodno poznata po svojoj profesionalnosti i kvalitetu proizvoda i usluga. Budućnost fabrike je bila od ključnog značaja u pregovorima koje smo vodili“, rekao je generalni direktor Alteka Olrik Blejk.

Lesafr zapošljava 10.000 ljudi u 50 zemalja i ima godišnji promet od dve milijarde evra. U Srbiji ima komercijalnu firmu u Beogradu sa više od 20 zaposlenih.

Kompanija Altek je 2002. godine preuzela fabriku kvasca Fermin u Senti.

 

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Gaga Gangule

    10000 radnika u 50 zemalja, to je prosečno 200 radnika po zemlji. Kod nas ih ima više od 20, što znači manje od 30. Lepo, samo da raste BDP