Fabrika obuće Tigar primer dobrih radnih uslova

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Tigar

Fabrika obuće Tigar iz Pirota dobila je ocenu ‘B’, koja je primer dobre prakse u domenu radnih uslova, odnosa prema zaposlenima, sistema menadžmenta, zaštite, bezbednosti i zdravlja na radu, saopštila je ta kompanija.

U tom poslu Tigar je, kako se navodi, podstaknut vrednostima i načelima kompanije Dekatlon, koja je strateški kupac Tigrovih proizvoda od 2010. godine.

Generalni direktor kompanije Vladimir Ilić rekao je da je fabrika ušla u socijalnu proveru na inicijativu i po standardima svetskog maloprodajnog sportskog lanca Dekatlona, koji posluje u više od 40 zemalja, dok se u Srbiji najavljuje otvaranje njegovih radnji tokom sledeće godine.

Fabrika je, kako se navodi u saopštenju, pripremana uz savete i sugestije predstavnika Dekatlona prvobitno za dobijanje ocene ‘C’, koja podrazumeva da su svi elementi koji ugrožavaju siguran i bezbedan rad zaposlenih eliminisani.

Ocenjivanje je urađeno na osnovu skale sa ocenama od ‘A’ do ‘E’, pri čemu ‘E’ označava neprihvatljive uslove dok ocena ‘A’ važi za najvišu ocenu u domenu poštenih, bezbednih i zdravih uslova rada i upravljanja životnom sredinom u toku proizvodnog procesa.

“Posebno me raduje to što smo dostizanjem ocene ‘B’ u ovom poslu premašili sopstvena očekivanja i očekivanja našeg najvećeg kupca”, rekao je Ilić. Dodao je da je socijalnu proveru uslova rada obavila vodeća svetska sertifikaciona kuća SGS.

“Ponosan sam jer je za samo nekoliko meseci Fabrika obuće osvanula u potpuno novom sjaju, radnici su snabdeveni kompletnom zaštitnom opremom, mašine su obeležene i obezbeđene, svi zaštitni sistemi su u funkciji i radnici se osećaju bezbedno i sigurno u svom radu”, istakao je Ilić.

Prva masovna proizvodnja obuće za Dekatlon počela je u avgustu 2010. godine, a za osam godina saradnje kupac je za više od 120 odsto povecao proizvodnju u toj fabrici, dok finansijski to povećanje iznosi 185 odsto.

Izvor: Beta

Foto: Tigar