Fabrika obuće u Svrljigu, radnici zadovoljni platom i uslovima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nakon nekoliko meseci priprema i zvanično je otvorena nova fabrika italijanskog investitora u Svrljigu, u kojoj će se proizvoditi delovi obuće za tržište Evropske unije.

U fabrici Euroconfort Jug trenutno radi oko 40 ljudi, a do kraja naredne godine u ovoj firmi radiće nešto više od 100 meštana Svrljiga.

Za naše, lokalne prilike, zadovoljni smo i uslovima rada i platom, ali i odnosom prema nama. Konačno imamo priliku da radimo u mestu u kom živimo, nedaleko od kuće, pa su nam i troškovi manji, a samim tim onda možemo i da uštedimo nešto od plate, kaže jedna od zaposlenih.

Inače, sama fabrika otvorena je uz pomoć Razvojne agencije Srbije, a subvencija investitoru po zapošljenom radniku je oko 4.700 evra.

Direktor fabrike Marko Marinjago kaže da su u Svrljigu trenutno, što se tiče investiranja, na polovini započetog posla. Planiramo da investiramo 400.000 evra i da do kraja 2020. zaposlimo više od 100 radnika iz Svrljiga, rekao je Marinjago.

Ova firma je inače osnovana 2014. godine, a sa pogonom i u Beogradu, proizvodi oko 3.500 pari obuće dnevno koju pretežno izvozi u zemlje Evropske unije.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay