Fabrika za zapošljavanje starijih od 50

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nišavski upravni okrug i opštine s tog područja traže investitora koji bi u tom delu Srbije izgradio proizvodni pogon. U toj fabrici bi isključivo radili ljudi stariji od 50 godina, pošto je problem njihovog zapošljavanja najizraženiji, pišu Večernje novosti. 

Načelnica Nišavskog upravnog odbora Dragana Sotirovski kazala je da su opštine Pantelej i Gadžin Han ponudile olakšice investitoru koji bi izgradio pogon u kojem bi bile zaposlene  zaposlene starije osobe.

U Nišavskom okrugu kao problem se izdvojio i manjak sredstava za projekate koji se finansiraju iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

„Odobren je drugi poziv za finansiranje projekata prekogranične saradnje sa Bugarskom, i to sa 18,4 miliona evra raspoloživih sredstava. Pravo da se prijavi na taj poziv ima šest okruga u Bugarskoj i opštine sa područja sedam okruga u Srbiji, među kojima je i Nišavski „, kazala je Dragana Sotirovski.

Ona je neprijatno iznenađena time što je budžet grada za 2018. usvojen, a da saradnja nije postojala i da gradske opštine nisu upozorile da nemaju novca za finansiranje projekata iz IPA fondova.

Načelnica i dopisnica Radio-televizije Srbije iz Niša,  dodala je da se nada da će taj problem biti rešen i podsetila da učešće lokalnih samouprava u projektima koji se finansiraju iz IPA fondova sada iznosi 15 procenata.

Izvor: Večernje novosti

Foto: Pixabay