Fejsbuk napokon objavio razloge „pada“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP/Richard

Kompanija Fejsbuk (Facebook) okrivila je „promenu konfiguracije servera“ za verovatno najveći pad te društvene mreže u istoriji, gde su u sredu njene aplikacije prestale da rade širom sveta.

Kako piše Seebiz, nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više područja širom sveta, a najveći udar bio je u Severnoj Americi i Evropi, prema podacima internetske stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Nakon objave u sredu, da ima problema, Fejsbuk je ostao bez komentara gotovo 24 sata pre nego što su objavili objašnjenje i izvinjenje.

„Kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema sa našim aplikacijama i uslugama“, napisao je Fejsbuk. „Rešili smo problem i naši se sistemi oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na Vašem strpljenju“, stoji u objavi.

Nestanak je, veruje se, bio najveći u istoriji Fejsbuka, a koji sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo na glavnoj društvenoj mreži, uz još Instagram i aplikacije za poruke.

Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan “hešteg” (#) na konkurentnoj mreži Tviter.

Izvor: BIZLife/Seebiz

Foto: Beta/AP/Richard