Fijat će PRORADITI u septembru, na DEVET DANA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

U svim fabrikama grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) u utorak je, nakon tradicionalnog tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora, nastavljena proizvodnja vozila, osim u Kragujevcu i Torinu.

Zaposleni u Torinu su na jednogodišnjem plaćenom odsustvu, zbog priprema fabrike Mirajfori za proizvodnju elektromobila koja treba da startuje početkom naredne godine.

Radnici u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu, koja ne radi još od sredine jula, na posao treba da se vrate tek 3. septembra.

Kolektivni godišnji odmor je završen i u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija, a zaposleni u toj fabrici od utorka su na novom plaćenom odsustvu, tokom kojeg primaju po 65 odsto od redovne plate, i koje, prema ranijoj informaciji fabričkog menadžmenta, treba da traje do 3. septembra.

Vlada Srbije je u junu odobrila zahtev menadžmenta FCA Srbija da zaposleni u toj kompaniji tokom ove godine, zbog sve slabijeg plasmana modela “500L” na svetskim tržištima, na plaćenim odsustvima, pored zakonom dozvoljenih 45, mogu da budu još dodatnih 87 dana.

Od početka godine do sredine jula, u kragujevačkoj fabrici je, prema nešto slobodnijoj proceni, proizvedeno oko 25.000 automobila.

U septembru će, kako saznaje Danas, biti devet radnih dana, tokom kojih će sa proizvodnih i montažnih traka da siđe oko 4.000 novih gotovih vozila.

Fijatov TERENAC „made in“ Kragujevac?


Izvor: Danas

Foto: screenshot