Fijat NE PREKIDA proizvodnju u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

U sve fabrike grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) stigao je dopis izvršnog direktora FCA Majka Menlija u kom je navedeno da se odlaže planirani prekid rada u Srbiji.

Pored zastoja u Kini, prethodno smo potvrdili odluku da odložimo planirani prekid proizvodnje u našem objektu u Srbiji, doslovce se navodi u dopisu Menlija, uz napomenu da je “jasno da ova situacija nije fiksna”.

Inostrani mediji su preneli da je Fijat Krajsler pred privremenim zatvaranjem svih svojih pogona u Italiji. Fijat je naveo da je zbog virusa pojačao mere zaštite u svojim zgradama, uključujući dezinfekciju svih objekata za rad i odmor, i time podržao smernice koje je italijanska vlast donela u borbi protiv širenja te zaraze.

U skladu s ovim akcijama kompanija će, tamo gde je potrebno, privremeno zatvoriti određene fabrike u Italiji, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Portparol Fijata rekao je da će ovom odlukom biti pogođene fabrike Pomiljano, Melfi, Atesa i Kasino, koje će biti zatvorene dva do tri dana, između srede i subote.

Ističe se i da će Fijat smanjiti dnevne proizvodne norme kako bi radnici radili na dovoljnoj udaljenosti jedni od drugih na svojim radnim mestima.

Izvor: Danas

Foto: screenshot