Fijat od sutra opet radi, a do kada, ne zna se

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Radnici obe smene kragujevačkog Fijata u utorak se, posle sedam radnih dana pauze, vraćaju na posao, rečeno je agenciji Beta u sindikatu te kompanije.

Radnici obe smene kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) u Kragujevcu koja dnevno proizvodi 410 vozila, sutra se posle sedam radnih dana pauze vraćaju na posao, rečeno je agenciji Beta u sindikatu te kompanije.

U sindikatu kažu da je zvanično objašnjenje kompanije o privremenom prekidu proizvodnje vozila „usklađivanja proizvodnje za tražnjom“, a sami tumače da poslodavac ne želi da „lageruje“ automobile Fijat 500L.

Radnici FCA će raditi ponovo u dve smene do petka, kada će, kao i ostali zaposleni u Srbiji, imati dva neradna dana za Uskrs.

Ove godine su u fabrici automobila u Kragujevcu, koja dnevno proizvodi 410 vozila, bila tri privremena prekida proizvodnje.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković je rekao agenciji Beta da od septembra prošle godine radnici nisu radili „ni jedan kompletan mesec“.

„Dok smo bili na ovoj poslednjoj pauzi, čuli smo za izjavu premijerke Srbije da Fijat ostaje u Kragujevcu, ali čekamo na zvanične informacije o produžetku ugovora sa Fijatom koji ističe 29. septembra, o proizvodnji kao i o novom modelu“, rekao je Marković.

Izvor: Beta

Foto: screenshot