• English
X

Poslovne vesti, Vesti dana

FIJAT – RADNICI: Pregovori konstruktivni, nastavak u četvrtak

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Petar Mladenović

Predsednik Samostalnog sindikata Fijat Krajslera Zoran Marković rekao je da su pregovori u Vladi Srbije počeli konstruktivno, ali da ne može da govori o detaljima sve dok do konkretnog dogovora ne dođe. Kako je preneo, pregovori se nastavljaju u četvrtak.

Nema najproblematičnijeg pitanja, već će se o svim zahtevima sa menadžmentom raspravljati, naveo je u obraćanju novinarima.

Na kritike predsednika sindikata Nezavisnost Zorana Stanića, a koje su se u toku dana pojavile u medijima – da su radnici prevareni i da danas nije bilo njihovih pravih predstavnika, Zoran Marković nije želeo da da komentar, rekavši da se tako nešto podrazumeva u Srbiji.

Pregovori su počeli u 12.30, a prisustvuje im i premijerka Ana Brnabić. U toku pregovora određena je kratka pauza, a oko 15 sati su nastavljeni. Italijani su napustili zgradu Vlade oko 16.40.

Predsednica Vlade Ana Brnabić na otvaranju pregovora, pre pauze, zahvalila se radnicima što su prekinuli štrajk, a predstavnicima Fijata na otovorenoj komunikaciji. Navela je da problem može da iskrsne i dodala da je važno da se problemi rešavaju razgovorom.

Radnici su predstavnicima Fijata izložili četiri zahteva, a posebno su se osvrnuli na racionalizaciju rada i opterećenje radnika, a premijerka je predložila kontinuitet u razgovorima.

Povezane vesti

Izvor: N1

Foto: Petar Mladenović