Forbs: Poslujte u Srbiji pre nego u BiH ili Albaniji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: sxchu

Prema Fobrsovoj listi najboljih zemalja za poslovanje, Srbija je u regionu bolja od Bosne i Hercegovine i Albanije, a od nje su bolje Slovenija, Hrvatska, Makedonija i Crna Gora, na rang listi Forbsa kojom su obuhvaćene 153 zemlje sveta.

Velika Britanija je najbolja zemlja za poslovanje u svetu u 2018. godini, uprkos neizvesnostima koje proističu iz Bregzita, dok je Srbija na 69. poziciji na rang listi Forbsa kojom su obuhvaćene 153 zemlje sveta.

Američki magazin je merio 15 različitih segmenata za razvoj biznisa, uključujući poreze, lične i ekonomske slobode, birokratiju, imovinska prava, inovacije, korupciju, tehnologiju, monetarne i trgovinske slobode i zaštitu investitora, ali na bazi ekonomskih podataka iz 2016. godine.

Druga najbolja zemlja za poslovanje je Novi Zeland, na trećem mestu je Holandija, na četvrtom Švedska, a peta je Kanada.

Od zemalja regiona, najbolje rangirana je Slovenija (32), Hrvatska je na 51. mestu, Makedonija na 63, Crna Gora na 68, BiH na 97. poziciji, a Albanija je 71.

Pri samom dnu liste, na 150. mestu je Avganistan, Haiti (151), Gambija (152), Čad (153).

Izvor: Politika, Tanjug

Foto: sxchu