Ford kupio kompaniju za iznajmljivanje električnih trotineta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Američka kompanija za proizvodnju vozila „Ford“ je kupila malo poznatu startap kompaniju „Spin“ za iznajmljivanje električnih trotineta za javnu upotrebu, da bi proširila svoje prisustvo u alternativnim načinima gradskog prevoza.

Vek stara automobilska kompanija objavila je kupovinu kompanije „Spin“ koja pretplatnicima u San Francisku iznajmljuje javne trotinete koje mogu ostaviti bilo gde, ne samo na namenskim stanicama za to.

„Spin“ radi u 13 gradova i na prostranim imanjima fabrika i univerziteta, omogućavajući pretplatnicima da pozajme električni trotinet za samo jedan dolar, uz dodatnih 15 centi za minut korišćenja.

„Ford“ kaže da je poslednjih godina „dramatično porastao“ broj opcija za prevoz ljudi, i da u nekim prilikama ljudi koriste po više vidova transporta tokom samo jednog putovanja.

Najveće američke kompanije za gradski prevoz putnika nalik taksiju, „Uber“ i „Lift“ (Lyft) takođe investiraju u iznajmljivanje trotineta.

„Ford“ već ima sistem za javnu upotrebu gradskih običnih i električnih bicikala uz pretplatu, „Ford Go Bike“ u oblasti San Franciska.

Finansijski uslovi kupovine firme „Spin“ nisu objavljeni.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay