Forma ideale – od zanatske radnje do LIDERA industrije nameštaja u JIE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Od porodične firme i zanatske radnje do lidera industrije nameštaja u Jugoistočnoj Evropi, kompanija Forma Ideale danas zapošljava 1.700 ljudi i predstavlja obrazac uspešnog, transparentnog i visoko efikasnog poslovnog sistema. Kompanija je specijalizovana za serijsku proizvodnju pločastog i tapaciranog nameštaja, prepoznatljivog na tržištu po svojim funkcionalnim karakteristikama i kvalitetu, ali i jasnom i prepoznatljivom vizuelnom identitetu, koji ilustruje savremeni stil uređenja enterijera.

Liderska pozicija kompanije na nacionalnom, ali i regionalnim tržištima nameštaja rezultat je iskrene posvećenosti profesionalnim ciljevima i poštovanja tržišnih pravila.

Prema zvaničnim podacima dobijenim od Privredne komore Srbije kompanija je najveći srpski izvoznik nameštaja u 2018. godini sa učešćem od 21 odsto u ukupnoj vrednosti izvoza nameštaja.

– Posvećeni smo stalnim inovacijama. Privrženi smo principima i vrednostima koje nas više od 20 godina svrstavaju u sam vrh industrije nameštaja Jugoistočne Evrope. Poznati smo kao uspešni kreatori savremenih estetskih i praktičnih rešenja u opremanju enterijera – poručuju iz Forma Ideale.

Još jedno priznanje – i to pravo od kupaca kao oznaka poverenja – namenjeno je bilo ovoj kompaniji – nagrada Moj izbor, u kategoriji nameštaja.


Nekoliko stotina prodajnih mesta na četiri kontinenta čini veleprodajnu mrežu  kompanije Forma Ideale dok se  izvozna strategija realizuje kroz razgranatu mrežu u 44 zemlje Evrope, Azije, Afrike i Latinske Amerike. Proizvodni proces organizovan je po principu serijske proizvodnje na savremenoj proizvodnoj opremi, uz konstantno praćenje novih svetskih tehnologija u izradi nameštaja.

Proizvodni asortiman Forma Ideale čini nekoliko stotina artikala iz programa pločastog i tapaciranog nameštaja, dok ukupni kapacitet proizvodnog procesa Forma Ideale premašuje 2.500.000 paketa pločastog nameštaja godišnje.

Izuzetna funkcionalnost kao i veoma konkurentan odnos cene i kvaliteta, već godinama doprinose liderskoj poziciji kompanije u industriji nameštaja u Srbiji i regionu, što su prepoznale značajne finansijske institucije poput Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Izvor: BIZLife

Foto: Promo