Francuski Novares proširio pogon u Banatu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Kompanija za proizvodnju komponenti za autoindustriju Novares proširila je pogon u Zrenjaninu za novih 3.200 kvadratnih metara, što će omogućiti da se u toku 2019. zaposli novih 50 radnika.

Presecanjem vrpce pušten je u rad proširen pogon u okviru fabrike Novares, u čiju izgradnju je uloženo 5,2 miliona evra, a celokupni prostor fabrike je za trećinu veći nego u prethodnom periodu.

Novi deo je opremljen poslednjom tehnologijom i robotima, uključujući i pet presa za brizganje i čistu sobu za dve nove proizvodne linije koje će proizvoditi komponente motora koristeći tehnologije infracrvenog zavarivanja, automatskog ugrađivanja komponenti i metode za proveru curenja.

Novares će u ovoj fabrici 2019. godine povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 190 na 240.

Francuska kompanija Novares se bavi proizvodnjom plastičnih komponenti za automobile, radi za velike svetske brendove, a samo u 2017. je imala prodaju od 1,2 milijarde evra iz 42 fabrike u svetu.

Pogon su otvorili ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Francuske Frederik Mondolini, kao i predstavnici kompanije Novares.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Beta