Fudbaler otkupio sam sebe za 222 miliona evra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: PSG

Brazilski fudbaler Nejmar korak je bliže prelasku iz Barselone u Pari Sen Žermen, pošto je postao slobodan igrač, nakon što su njegovi predstavnici uplatili iznos od 222 miliona evra koliko iznosi otkupna klauzula.

“Nejmarovi predstavnici lično su posetili prostorije kluba i uplatili 222 miliona evra u ime fudbalera, u svrhu jednostranog poništenja ugovora koji je spajao dve strane”, saopštila je Barselona.

Barselona je dodala da će “detalje cele operacije” proslediti u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA).

Čelnici španske fudbalske “La lige” su ranije stopirali transfer Nejmara iz Barselone u francuski Pari Sen Žermen.

“Možemo da potvrdimo da su advokati Nejmara došli u naše prostorije da otkupe ugovor, ali zahtev je odbijen jer se krši finansijski fer-plej UEFA”, navodi se u saopštenju Lige.

beats-neymar-hed-2014.jpgFrancuska fudbalska liga je potom zatražila je od španske da što pre odobri transfer Nejmara iz Barselone u PSŽ, tako što će prihvatiti otpusnu klauzulu.

Na zvaničnom sajtu Parižana stoji da je Brazilac već postao član PSŽ, a suma od 222 milona evra je novi najveći rekord u fudbalskim transferima.

Kapiten Brazila će u Parizu zarađivati neverovatnih 45 miliona evra godišnje, odnosno 3,75 miliona evra mesečno ili 865.000 nedeljno, što je 123.626 dnevno, 5.151 na sat ili tačnije 85 evra po minutu.

Izvor: Beta, B92, BIZLife

Foto: PSG

Komentari 2

  1. Jo Poc

    Ovo je pokazatelj da je civilizacija pred kolapsom.

  2. Pingback: IZJAVA DANA: Evro i kusur po otkucaju srca - Bizlife.rs