Galenika posle privatizacije: Rast prodaje 13%, plan da se udvostruči

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Farmaceutska kompanija Galenika u prvoj polovini 2019. godine dostigla je ukupnu prodaju na tržištu Srbije od 27,4 miliona evra, što predstavlja povećanje od 13 odsto u odnosu na isti period prethodne i time je postigla značajan pomak sa četvrtog na drugo mesto po tržišnom učešću u Srbiji.

Galenika je privatizacijom postala deo međunarodne NC grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kuća u Latinskoj Americi.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, do sada je dobijena dozvola za stavljanje 6 proizvoda u promet čime je proširen portfolio Galenike u grupama proizvoda koji se koriste u terapiji kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije, terapije dijabetesa, antidepresiva i dermatika.

„U planu za tekuću godinu je dobijanje dozvole za stavljanje u promet ukupno 10 proizvoda, gde će se među novim proizvodima naći i oni koji predstavljaju novinu u terapiji, kako u primeni drugačijeg farmaceutskog oblika u odnosu na dosadašnju praksu, tako i po većoj bezbednosti u odnosu na ostale proizvode iz iste farmakološke grupe na tržištu“, navodi se u saopštenju.

,,U cilju stvaranja moderne i konkurentne kompanije kao i snažne opredeljenosti da ulažemo u razvoj, kompanija podiže interne kapacitete kroz edukativne programe i najsavremenije obuke zaposlenih. Dodatno, Galenika je ove godine, kada s ponosom obeležava 74. jubilej kompanije, investirala u najsavremeniji softver za napredno upravljanje svim poslovnim procesima – SAP S4HANA Cloud, čime je naša kompanija postala jedan od pionira digitalne transformacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Dosadašnje investicije predstavljaju tek početak na našem odlučnom putu napred, rešeni da Galenika opet postane lider u regionu’’, izjavio je Ricardo Vian Marques, izvršni direktor za operativno poslovanje Galenike.

Kako Marques navodi, u naredne tri godine Galenika očekuje trend udvostručenja prodaje na srpskom tržištu.

Navodi se i da je Galenika nastavila razvojne aktivnostima u okviru svog Instituta za istraživanje i razvoj, te je nakon 8 godina na tržište lansiran i novi proizvod – Flonivin plus.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo