Gde je Beograd po ceni piva?

PinterestFacebookTwitterShare

Pivo u begradskim marketima je drugo najjeftinije na svetu, ali kada se uzme u obzir i cena u barovima, onda je srpska prestonica na osmom mestu od ukupno 75 svetskih gradova.

U Beogradu može da se popije drugo najjeftinije pivo na svetu. Na lestvici svetskog vodiča za putnike, “Go Euro” , srpsku prestonicu je izdvojila prosečna cena od svega 0,60 dolara u marketima.

Jeftinije se može naći jedino u Sevilji (Španija) i to za 0,52 evra. Nšto skuplji od Beograda su Manila (0,61), Krakov (0,62), Malaga (0,63)…

Ipak, združena sa cenom od 3,34 dolara za čašu u prosečnom pabu, srpska prestonica je rangirana na ukupno osmo mesto na listi od 75 gradova.

Prvi je poljski Krakov, koji u stopu prate Kijev i Bratislava. Od prvog mesta Beograd dele još Delhi, Ho Ši Min i Meksiko Siti, ostvljajući “komšiluk” iza sebe.

Tako je Sofija na 17. mestu sa cenom od 2,29 dolara, a Budimpešta odmah posle nje sa 2,36 dolara. Nešto dalje, 24. mesto pripalo je Dubrovniku (2,62), dok Ljubljana kaska za tri mesta (2,71). Najskuplje pivo je u Ženevi, gde prosečna cena iznosi 6,32 dolara.

Inače, “Go Euro” je sajt koji pruža sveobuhvatne informacije putnicima koji se odluče za najrazličtije destinacije na svetu.

Osim cenovnika hrane i pića, dostupni su i način transporta za najrazličitije ture, koje skupljaju operateri iz 11 zemalja Evrope i šire.

Izvor: Novosti