GEJTS je ove godine već zaradio 16 mlrd. USD – kaže da je JEDNOSTAVNO

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YT/Screenshot

Iako je ove godine donirao više od 35 milijardi dolara u humanitarne svrhe, Bil Gejts od početka 2019. zaradio je 16 milijardi i tako postao “težak” 106 milijardi dolara.

“Reč je o jednostavnoj strategiji ulaganja – više od 60 odsto bogatstva držim u deonicama”, kazao je osnivač Majkrosofta u intervjuu za Blumberg.

Od ponedeljka se oko 60 milijardi dolara Gejtsovog bogatstva nalazi upravo u akcijama koje poseduje i zahvaljujući tome je uspeo da izgradi najveću svetsku privatnu fondaciju bez smanjenja svog bogatstva.

Ipak, to bi moglo da se promeni, ako se u SAD-u uvedu veći porezi, kao što poslednjih dana navode naslovnice svetskih medija.

“Sumnjam da će porez na bogate proći, no ja ne bih bio protiv njega. Najbliže tome jeste porez na nekretnine za koji snažno zagovaram da se vrati na 55 odsto, odnosno na procenat na kojem je bio pre nekoliko decenija”, rekao je Gejts.

Iako je drugi najbogatiji čovek na svetu, Gejts je poznat kao zagovornik većih poreza na dohodak onih najbogatijih u Americi te veće transparentnosti.

Izvor: Novac.hr

Foto: YT/Screenshot