Generalni direktor NIS-a na Kopaonik biznis forumu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, učestvovao je na Kopaonik biznis forumu, nastupivši na panelu pod nazivom „Unapređenje konkurentnosti srpske ekonomije“.

Tjurdenjev je tom prilikom istakao da je u razvoj NIS-a od 2009. godine, kada je Gasprom njeft postao većinski akcionar, uloženo oko 2,6 milijardi evra, kao i da će biti nastavljeno sa ambicioznim programom investicija u skladu sa nedavno usvojenom Strategijom razvoja NIS do 2025. godine. On je dodao da je NIS najprofitabilnija kompanija u Srbiji koja sarađuje sa stotinama domaćih firmi.

Generalni direktor NIS je istakao značaj uvođenja modernih tehnologija za kompaniju. “Nove tehnologije su veoma važne za razvoj kompanije, kao i digitalizacija procesa proizvodnje. Želimo da privučemo mlade i talentovane ljude u kompaniju“, rekao je Tjurdenjev.


Tjurdenjev je takođe istakao da su veoma značajna ulaganja u obrazovanje i naveo da je NIS investirao oko 20 miliona evra u sopstveni istraživački centar.

Pored generalnog direktora NIS-a na panelu su učestvovali predsednik Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“ Zoran Drakulić, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović, generalni direktor Delez Srbija Kventin Roje, predsednik Grčko-srpskog poslovnog saveta Simeon Comokos, direktor za nekretnine i razvoj Ikee u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić i ekonomista u Evropskom odeljenju MMF-a Kristina Ričmand.

Između ostalog, učesnici panela su se zauzeli za jačanje privatnog sektora u Srbiji, podizanje konkurentnosti domaće privrede, stalno unapređenje privrednog ambijenta, nastavak reformi i očuvanje makroekonomske stabilnosti.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo