Gradonačelnik smenjuje direktore, ali ne zna se koje ni zašto

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Minimum tri direktora javnih preduzeća u Leskovcu, prema najavama gradonačelnika Gorana Cvetanovića, biće smenjena sa trenutne funkcije.

Iako je najavio smene, prvi čovek Leskovca nije govorio o razlozima, niti koji će direktori i kada „napustiti fotelje“.

Da će neka od javnih preduzeća u ovom gradu dobiti nove rukovodioce, Cvetanović je najavio na sednici Gradskog veća, reagujući na rešenje o obrazovnaju gradskog Štaba za vanredne situacije, čiji su članovi i pojedini direktori.

On je napomenuo da je sa podnošenjem odluke trebalo sačekati kad prođe sednica Skupštine, koja je zakazana za 19. april i kada će verovatno neki od njih biti smenjeni.

„Pošto znam da vrlo brzo neki od direktora ovih javnih preduzeća neće biti na javnim pozicijama, da li to znači da automatski kada postavimo nove direktore oni postaju članovi gradskog štaba ili moramo ponovo da glasamo? Onda ste trebali da sačekate sednicu u četvrtak, pa da podnesete, a ne da menjam za 7 dana više puta, jer najmanje 3, 4 ovde više neće biti tu gde jesu“, rekao je Cvetanović.

Inače, kako stoji u rešenju, među članovima Štaba su direktori Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja, Elektrodistribucije, javnih komunalnih preduzeća Toplana, Vodovod i Komunalac.

Nakon promene među čelnicima preduzeća, Gradsko veće moraće da izglasa predlog o izmeni i dopuni rešenja.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. "rtb bor"

    OBJAVA ILI OBZNANA O SMENI SPASKOVSKOG?

    Kada se čulo da Cvetanović menja direktore u SNS se setili da smene nezamenljive Nikolića i Spaskovskog. Gde sada Spaskovskog da smene, kada RTB Bor treba da dobije vlasnika. To bez pomoći čelnika RTB Bor nije moguće izvestiKako to da se tek sada sazna da generalni direktor RTB Bor, Blagoje Spaskovski. radi protiv SNS, a do sada vedrio i oblačio RTB Borom, Borom, parama, bakrom i zlatom . On je poznat preletač i to nije čudno. Čudno je da je on uvek radio za sebe pa za čelnika stranke (Milošević, Dinkić, Tadić i sada Vučić). Od tolikog rada za sebe i za čelnika stranke RTB Bor je pao na kolena i samo ga održavaju bajkolaži i hvalospevi. Sve dok cure iz njega pare, bakar i zlato niti RTB Bor će biti privatizovan, niti Sosa smenjen do kraja života.

    ΛV menja Spaskovskog, čelnika RTB Bor, zbog veoma solidno instrujirane laži o gradnji izmišljene nove topionice. Naime, ΛV tek sada je saznao, ko bajagi, da u Boru nije izgrađena nova topionica, već nova peć za topljenje i postrojenje za proizvodnju sumporne kiseline. Ostali delovi konvertori, anodne peći, skladišta transporteri, trafostanice, putevi, kanalizacija i vodovodne mreže i putevi su iz ranijih faza gradnje. Jedino cena rekonstrukcije je na visini troškova gradnje zaista nove topionice.

    Spaskovski se toliko osilio da je napravio u RTB Bor kadrovsku i ekonomsku katastrofu, ΛV je otpisao dugove od devetsto miliona evra, duguje 80 mil. evra EPS-u za struju, državi za rudarsku rentu 40 mil. evra, Miilineosu 40 ili 60 mil. evra i 300 mil evra za rekonstrukciju topionice, što je mnogo mnogo je. O muljavini u RTB Bor mnogo je rečeno, a onaj koji je trebao da čuje, nije. On je izjavio da borani više vole pse lutalice nego Spaskovskog, izletelo mu. A sada će ga menjati??